Traducere

marți, 9 aprilie 2013

Codename: Minerva - phase one

Codename: Minerva - phase one este un software destinat asigurării confidentialităţii fişierelor de orice tip, prin criptarea acestora în funcţie de o cheie numerică.

Criptarea fişierelor se execută după de doi algoritmi diferiţi. Primul algoritm criptează prin înlocuirea caracterelor iniţiale cu caractere obţinute în conformitate cu cheia de criptare introdusă de utilizator. Cheia numerică poate conţine maxim 256 de cifre. Al doilea algoritm este dezvoltat după primul,
diferenţa constând în faptul că în fişierul criptat caracterele sunt afişate în format numeric, prin urmare, fişierul rezultat va fi de aproximativ 3 ori mai mare decât originalul.

Este evident că aplicaţia dispune şi de funcţiile de decriptare corespunzătoare tipurilor de criptare pe care le execută. Tipul criptării este recunoscut automat de către algoritmul aplicaţiei (după extensia *.MV1 sau *.MV2), iar decodarea se execută conform rutinei corespunzătoare. Decriptarea fişierului are loc indiferent de corectitudinea cheii introdus, însă dacă acesta nu corespunde originalului rezultatul operaţiei este imprevizibil, fişierul rezultat devenind total inutilizabil.

Descărcare gratuită

Software criptare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează. Spune-o!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.