Traducere

joi, 1 mai 2014

Widgeturi Google

Google plus logo
Presupun că toată lumea a observat de-a lungul peregrinărilor pe diverse bloguri ori siteuri, chestiile alea cărora le zice widgeturi. Vasta lor diversitate nu permite prezentarea într-un singur articol de blog, probabil ar trebui sute dacă nu chiar mii de pagini pentru a le trece în revistă în totalitatea lor. Soluţia raţională este prezentarea acestora pe rând şi desigur ţinând cont de importanţa lor. Pentru cine are un blog şi încă n-a aflat amănunte referitoare la aceste simpatice zorzoane de pus pe blog (nici eu nu ştiam pe la începuturi, acum mai bine de un an jumătate) rândurile care urmează
s-ar putea să fie folositoare şi l-ar putea scuti de ore, destule la număr, pentru informare amănunţită.

Acum ne ocupăm de mulţimea de widgeturi, butonaşe şi alte zorzoane specifice Google + (plus). O parte dintre aceste zorzoane se pot observa pe acest blog, restul le descoperiţi pe parcursul textului (desigur, dacă aveţi suficientă răbdare de lectura până la final). Acestea fiind zise, să începem explorarea printre widgeturile puse la dispoziţie de reţeaua Google Plus.

Pentru includerea celebrului buton g+ accesaţi pagina. Se va deschide o fereastră în care aveţi liberatea de a vă alege aspectul butonului g+ după: dimensiune, adnotare, limbă, precum şi opţiuni avansate, care în cazul în care doriţi aducerea butonului în bara laterală a blogului nu vă interesează (eventual, să schimbaţi adresa URL pentru +1, dar nu văd de ce aţi face aşa ceva, deoarece de principiu veţi dori ca plusul să fie atribuit paginii curente). Toate acestea fiind finalizate, nu mai aveţi nimic altceva de făcut în afară de a copia codul afişat şi apoi să-l lipiţi pe blogul vostru. Rezultatul ar trebui să fie ceva în genul:

Pentru butonul distribuire (share) în reţea intraţi aici. Procedura este aidoma celei prezentate anterior. Vă configuraţi aspectul butonului copiaţi codul şi îl aduceţi pe blog. Afişarea pe blog arată cam aşa:


Butonul urmărire (follow) care permite vizitatorilor să vă urmărească profilul sau pagina Google+ se configurează după aceleaşi principii expuse anterior accesând linkul. Funcţie de tipul utilizatorului google+ selectat (profil personal sau pagină G+) widgetul poate avea unul din următoarele aspecte grafice:


Insigna Google (badge) se poate configura urmând următorul link. Din nou grafica widgetului diferă în funcţie de tipul utilizatorului google selectat (profil personal, pagină G+ sau comunitate google), astfel:


Cam atât despre widgeturile Google. Dacă aveţi nelămuriri nu ezitaţi să le expuneţi într-un comentariu, în limita cunoştinţelor vă răspund cu dragă inimă. Vă urez mult succes în implementarea pe blogul vostru a widgeturilor google prezentate.

Bonus pentru răbdarea dovedită de aceia care au ajuns până în acest punct vă dau încă un pont. Intraţi la adresa, apoi în bara de căutare scrieţi-vă numele profilului G+ sau al paginii sub care sunteţi înregistraţi în Google. Vi se vor afişa diverse date referind profilul personal sau pagina G+. Pentru un plus de aroganţă puteţi afişa pe blog o insignă care specifică cifra aşa-numitului "PlusKred", reprezentarea numerică a influenţei profilului/paginii pe G+. Codul îl obţineţi dând click pe valoarea PlusKred afişată. Minunatul widget asta arată cam aşa (culoarea se poate alege):



Sursa FOTO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează. Spune-o!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.