Traducere

marți, 9 aprilie 2013

Chameleon - Privacy Keeper - version 1.0

Chameleon - Privacy Keeper 1.0 este un software destinat asigurării confidentialităţii fişierelor de orice tip.

Pentru efectuarea criptării, aplicaţia dispune de 129 chei numerice (0 - 128). Criptarea unui fişier utilizand cheia 0, nu modifică caracterele, insă fişierul rezultat nu se poate deschide cu aplicaţia care l-a creat. Folosind celelalte chei de criptare (1 - 128), fişierele rezultate devin total ilizibile indiferent de formatul lor initial.

Este evident că aplicaţia dispune şi de funcţia de decriptare corespunzatoare. Fişierele criptate sunt recunoscute automat de către algoritmul aplicatiei, (după extensia *.CPK), decriptarea urmand a se efectua conform rutinei corespunzatoare. Decriptarea fişierului este efectuată indiferent de cheia introdusă, însă dacă aceasta nu corespunde originalului rezultatul operaţiei este imprevizibil, fişierul rezultat fiind total inutilizabil.

Decodarea unui fişier nu se poate executa de mai mult de trei (3) ori. Aceasta limitare a fost concepută pentru creşterea gradului de confidenţialitate în cazul în care se încearcă decriptarea fără a cunoaşte cheia de criptare.

Pentru a conferi un plus de confidenţialitate, a fost introdusă funcţia de ştergere sigură, ceea ce înseamnă că odată ce a fost şters un fisier, recuperarea conţinutului acestuia devine imposibilă chiar pentru programele specializate de recuperare a datelor.

Descărcare gratuită

2 comentarii:

  1. Utila descrierea. Folositoare aplicatia daca iti plimbi fisierele de pe un dispozitiv pe altul si nu vrei sa beneficieze altii de pe urma lucrului tau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi, Adrian pentru apreciere :) Acesta este un program care utilizeza un algoritm mai simplu de criptare, pentru o securitate sporita celelalte 3 (Minerva, Athena,Enigma) permit setarea propriului cod (numeric si alfa-numeric) dupa care se va efectua codarea fisierelor.

      Ștergere

Părerea ta contează. Spune-o!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.